1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK - pšenice, žito, ječmen, oves, špalde, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. KORÝŠI a výrobky z nich
  3. VEJCE a výrobky z nich
  4. RYBY a výrobky z nich
  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
  6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
  7. MLÉKO a výrobky z něj včetně laktózy
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY - ořechy, mandle, lískové ořechy, ořech kešu, pekanové ořechy, para ořechy, ořech pistácie, makadamský ořech
  9. CELER a výrobky z něj
  10. HOŘČICE a výrobky z ní
  11. SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
  13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
  14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich